Monday, November 23, 2015

Elsa kapa - Elsa inspired hat

Juče nam pao prvi sneg - taman na vreme da isprobamo novu kapu. Pošto su moje cure veliki obožavatelji crtanog filma Frozen, E. je dobila Elsa kapu.

Kapa je rađena po ideji sa ovog sajta. U originalu je trebalo da bude heklana, ali kako meni pletenje ipak bolje ide od ruke, isplela sam najobičniju plavu kapu i dodala Elsinu kosu. Ideja je veoma jednostavna, a opet vrlo efektna. Ana kapa sledi uskoro.

We had our first snow yesterday - just in time to try out the new hat. Since my girls are big fans of Frozen, E. got an Elsa hat.

The hat was made according to this idea. It is supposed to be crocheted, but since I am a knitter at heart, I knitted a simple beanie and added Elsa's hair. The idea for the hat is so simple, but still so amazing. Anna inspired hat will be coming along really soon.

3 comments:

  1. Ponosna devojcica. Predivna je kapica, a tek vlasnica.
    Super ideja za poklone devojcicama. Ipak su ove kapice hit, a kad zelis da kupis nesto od igracaka ili necega sa slikom tog crtaca, treba da se istrese novcanik. Ovako se samo malo potrosi vremena na izradu, ali posto uzivamo u pletenju, onda spojimo uzivanje sa korisnim.

    ReplyDelete
  2. Slažem se sa prethodnim komentarom :) Kapice su uvek originalan i zanimljiv poklon.
    Super je ispala i pletena!

    ReplyDelete
  3. Hvala, devojke :) Da, kapama se uvek deca (a i mame) obraduju. A brzo budu gotove i daju dosta prostora za kreativnost.

    ReplyDelete